Dirigent

Amin Amel Ebrahimi
Amin Amel Ebrahimi
 

Amin Amel Ebrahimi (1997) werd geboren in Mashhad (Iran). Hij begon zijn muzikale reis als gitarist. Amin ging naar de universiteit van IAUM om architectuur te studeren. Ondertussen raakte hij geïnteresseerd in flamencomuziek en werkte als gitaarleraar aan bekende instituten van Mashhad. Hij studeerde klassieke muziek, compositie en orkestratie onder leiding van Keyvan Alayi. Als oedspeler volgde hij de bacheloropleiding Perzische muziek bij Soheil Aminzadeh. In 2018 aangenomen aan de Academie voor Muziek en Podiumkunsten in Tilburg (Nederland). Sindsdien studeert hij onder begeleiding van Anthony Fiumara. Amin is vanaf het begin actief in het muzikale leven van Nederland. Zijn werk Baroon werd slechts twee maanden na aankomst in Tilburg uitgevoerd in Het Cenakel en de première van zijn strijkkwartet Three Short Stories Form the Dead to the Living vond plaats in Muziekgebouw Eindhoven. In 2020 werd zijn grootschalige werk voor orkest en koor ”He Woke Up in the Snake’s Dream” uitgevoerd in de concertzalen van Tilburg en Eindhoven in een programma met Philharmonie Zuid en het Brabantkoor. De muziekrecensenten (o.a. in NRC) waren enthousiast over dit werk. Later in hetzelfde jaar kreeg hij van Gaudeamus Muziekweek de opdracht om een ​​liederencyclus te schrijven ter gelegenheid van het 75-  jarig jubileum van het festival. Het stuk ging in première in TivoliVredenburg in een uitverkochte zaal. Voor dezelfde compositie wonnen Amin en zijn collega’s de prijs van de “Online Culturele Uitdaging van de Nederlandse Ambassade”.

Amin volgde dirigeerlessen bij Louis Buskens en Hardy Mertens. Hij is medeoprichter en dirigent van het Brabants Kamerorkest.

Vanaf oktober 2021 is Amin dirigent van Vocaal Ensemble Marcando.

AMIN IS GESLAAGD!

Op vrijdag 3 juni 2022 heeft Amin zijn examenconcert (compositie en directie) gepresenteerd in de Concertzaal Tilburg. Met het Vocaal Ensemble Marcando, o.a. aangevuld met professionele zangers en leden van het Brabantkoor, heeft hij drie eigen composities en ander werk uitgevoerd. Op het programma, getiteld ‘VERRÄTER’, stonden de Coriolan Ouverture van Beethoven, Hebriden van Mendelssohn, Nocturne van Tchaikovsky, symfonie 35 van Mozart, dubbelconcert voor piano en accordeon & Azadi, Hargez (Never) en Shere Khoonin (Bloody Poem) voor koor en orkest, alle van Amin Ebrahimi. Het afsluitende concert werd door de examencommissie beloond met het cijfer 9!

         

www.amin-ebrahimi.com